dimecres, 10 d’octubre del 2012

Visita llampec a Colonia (Uruguay)

Patrimoni Mundial de la Humanitat, la vila de Colonia és un important pol d'atracció turística durant els mesos d'estiu. Sabent això i anant-t'hi a l'agost de seguida vaig pensar que estaria ple de gent. Efectivament, no va ser així...
Colonia, Uruguay
Allí, al igual que a Buenos Aires, no era estiu i si alguna cosa no hi havia era aglomeracions. Tot i això no traieu conclusions equivocades. Colonia del Sacramento (aquest és el seu nom sencer) és una ciutat que val la pena visitar sigui l'època de l'any que sigui. Té uns carrers empedrats que venen de gust recorre, unes edificacions colonials molt ben conservades i una costa molt bonica.
Colonia, Uruguay
Fins i tot hi podeu trobar carruatges i cotxes d'època pels carrers. Alguns d'ells serveixen de petit menjador a restaurants de la ciutat. Per cert, molt aconsellables els nyoquis diversos que ofereixen especialment a final de mes, quan la butxaca no està per plats luxosos.
També cal remarcar la Feria Artesanal, amb productes autòctons fets de cuir a un per un molt raonable.
I amb aquesta visita va acabar el meu primer viatge. Va ser més breu del compte perquè vam triar per viatjar el mateix dia que el personal de terra de l'aeroport del Prat feia vaga. Els Tunguetes, després de passar cinc dies tirats a l'aeroport de Barajas, em van explicar que això de les vagues és un dret dels treballadors quan no estan d'acord amb les condicions laborals. La veritat és que jo no entenia massa llavors de drets i deures, però no m'agrada gens un dret que va fer plorar a tantes persones i va fer que moltes famílies que anaven il·lusionades de vacances es quedessin tirades pels passadissos d'un aeroport rodejades de maletes.
Amb tot, nosaltres vam tenir sort i, tot i que tard, vam arribar a Argentina i el Tunguete va poder actuar en tres escenaris diferents. Així que amb un somriure als llavis i nerviosos per l'excés de mate que havíem consumit, vam fer les maletes per tornar a la nostra estimada Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada