dimecres, 10 d’octubre del 2012

Anem de bolo a Argentina!

La Boca, Buenos Aires
No us podeu imaginar la meva sorpresa quan vaig descobrir que el Tato no era l'únic actor de la família (Toy Story). Resulta que el Tunguete també es dedicava a això de la interpretació. Ell, a diferència del Tato, en el camp de les arts escèniques. Un sector menys ben retribuït però gràcies al qual vaig poder agafar un avió per primera vegada. El destí: Buenos Aires! Una ciutat que tot i el seu nom no es pot dir que s'hi respiri millor que a Tarragona, però que té sí unes cases colors txulíssimes!
Sens dubte aquest barri, que a banda de les cases de mil colors acull el famós estadi de la Bombonera és un dels racons més aconsellables de la capital d'Argentina. Amb tot hi ha altres llocs que per aquells que hi aneu no us podeu perdre:
La Boca amb el seu Caminito ple d'artistes sembla més un museu a l'aire lliure que no pas un barri. Allí hi ha figures dels grans herois d'Argentina: Carlos Gardel, Evita Perón i Maradona. No hi falten els fans de Boca que pelegrinen cap al camp esperant el triomf del seu equip.
No massa lluny del barri més colorit que he vist mai hi trobem Puerto Madero, l'antiga zona portuària, que ara rep més turistes que vaixells. Bars i restaurants de carn a la brasa es multipliquen. Allí el Tunguete es va afartar dels cortes argentinos fins a rebentar. Concretament ho va fer al Siga la Vaca, un buffet lliure de carn que et permet provar i repetir tots els tipus de cortes de vedella del país.
Pels modernillos la Tungueta recomana Palermo Soho, un barri ple de botigues, bars i restaurtants de disseny. Mobles, decoració i roba d'allò més avanguardista, en un barri que recorda els seus homòlegs situats a Nova York i Londres. Si el voleu explorar us deixo un enllaç d'un mapa virtual del barri.
La vida que té el barri de San Telmo també cal que es tingui en compte. Especialment els diumenges quan els carrers s'omplen d'artistes, de tangos i d'olor a menjar. Un bon plan per passar-hi el dia.
Iglesia del Pilar, Buenos Aires
A nivell arquitectònic, i per fer les fotos de rigor de tots els viatges, s'ha de visitar la Plaza de Mayo (on hi ha el Palau del Govern i La Casa Rosada), la Plaza de la República (on hi trobem l'obelisc símbol de la ciutat) i el cementerio de la Recoleta (espai de repòs d'argentins il·lustres com ara Eva Perón). Al barri de la Recoleta també hi trobem zones verdes amb grans arbres i un mercadet d'allò més interessant al costat de la Iglesia del Pilar.
Un altre alicient de Buenos Aires és la proximitat d'Uruguay. No us perdeu el següent post en el que us explicaré la visita llampec que vam fer a Colonia!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada